Türkiye'nin tek okunacak haber sitesi. OKUNUR HABER -
$ DOLAR → Alış: / Satış:
€ EURO → Alış: / Satış:

23 Nisan’da Çocuklara Bisiklet Dağıtıldı

23 Nisan’da Çocuklara Bisiklet Dağıtıldı
  • 1.114 kez okundu
İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığı iş birliği sonucunda, Sağlık Bakanlığı’nın “Sağlıklı Beslenme Hareketli Hayat” Projesi kapsamında 23 Nisan’da İzmir Valisi Mustafa Toprak çocuklara bisiklet dağıttı.
Konak Meydanında gerçekleştirilen bisiklet dağıtım törenine; İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Bediha Salnur, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İzmir Halk Sağlığı Şube yöneticileri ile çok sayıda kurum kuruluş Temsilcisi, öğretmenler ve bisikletleri teslim alan öğrenciler katıldı.
Bisiklet Dağıtım töreninde ilk olarak kürsüye gelen İzmir Halk Sağlığı Müdürü Uzm.Dr. Bediha Salnur; “ Sayın Valim, kıymetli misafirler Bakanlığımızın Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Eylem Planı kapsamında hem çocukları sevindirmek hem de toplumda hareketli hayat farkındalığı oluşturmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz Bisiklet Dağıtım Törenine hepiniz hoş geldiniz.
Hareketli olmanın tabii ki çok yolu var. Yürüyebiliriz, yüzebiliriz, koşabiliriz, top sporları yapabiliriz, dağ yürüyüşü yapabiliriz ve tabii ki bisiklete de binebiliriz. Bugün buraya toplanma vesilemiz olan bisikletten birkaç cümle ile bahsetmek istiyorum. Bisiklet kullanımıyla fiziksel, ruhsal sağlığımızı koruruz. Duruş bozukluklarımızı düzeltiriz, daha rahat denge kurmamızı sağlarız. Trafik kaynaklı gürültü kirliliğini önleriz, çevre kirliliğini azaltırız. Kapalı alanlarda çalışanların ise iş stresini atmasını sağlarız.  Aynı zamanda zarif bir beden özelliğine de sahip olabiliriz. Bisiklet bir dışarı sporu olduğu için toplumsal alanda da aynı zamanda hareketin teşvik edilmesini sağlar.
Bugün Karabağlar ve Konak İlçelerimiz için 128 adet 26 jant bisiklet ile 350 adet 20 jant bisiklet ilkokul ve ilköğretim okulu öğrencilerine verilmek üzere 478 adet bisikletimizin dağıtımını yapacağız.
Daha önce de Sayın Valimizin olurlarıyla Bakanlığımızın talimatlarıyla Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak toplamda 866 adet bisiklet dağıtımını yapmıştık.
Bisikletin mazotu pozitif enerji, öncelikle diyoruz ki ben sağlığım için çaba göstereceğim ve bu şekilde yola çıkıyoruz. Hareketli hayatı saatin bir içi gibi düşündüğümüz zaman orada bir dişlinin diğerini harekete geçirdiğini görürüz.
Sağlıklı hayatın büyük dişlisinin bisikletin pedalını çevirerek harekete geçirebiliriz. Bugün sağlık çevrimine eklenen bu pedalların yeni yeni pedalları teşvik etmesi, yeni bisiklet yollarına yollar katması dileğiyle teşekkür ediyorum, hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.
Kasklarımızı Takalım ve Trafik Kurallarına Uyalım 
Törende bisiklet kullanmanın ve fiziksel aktivitenin önemine değinen İzmir Valisi Mustafa Toprak; “Bugün, bu güzel günde burada hem ilimizin değerli yöneticileri çalışma arkadaşlarımız var hem de değerli halkımız var, sağlık çalışanları var sevgili öğrencilerimiz var kaymakamımız var, hepinizi saygıyla hürmetle selamlıyorum, hoş geldiniz.
Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. Bizim istiklalimizin istikbalimizin kurtuluşumuzun kuruluşa kadar giden yoldaki en önemli dönem noktalarının yıldönümü. 23 Nisan 1920’nin yıldönümünü bugün hep birlikte idrak ediyoruz. Bu güzel gün şüphesiz ki Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak ondan sonra milli mücadeleyi başlatması ve 1920 yılında da Türkiye Büyük Millet Meclisini kurması ve daha sonraki İstiklal mücadelesi ve sıkıntılı günlerden sonra Cumhuriyetimizin ilanına kadar giden sıkıntılı ama sonu mutlu ve neşeli günler.
Ben bu vesile ile 23 nisan 1920 tarihinde bu güzel vatanı ve o hakimiyetin kayıtsız şartsız milletimizin ve egemenliğimizin millete ait olduğunu gösteren o önemli noktadan bugüne gelmemizi sağlayan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları  ve vatanımızı o canlarıyla ve kanlarıyla vatan yapan tüm şehitlerimizi, gazilerimizi bu yıldönümünde rahmetle, minnetle anıyorum hepsinin ruhları şad olsun. Bu güzel günü tüm dünya çocuklarına ve ülkemiz çocuklarına çocuklarımız arasına kardeşlik barış ve huzur gelsin ve tüm dünyaya barış yayılsın ve onu da hakikaten çocuklarımızın iyi yetişmesi ve geleceğe iyi bir şekilde yürümesi adına bu önemli, günü o tarihlerde çocuk bayramını da aynı zamanda hediye eden Büyük Önder Atatürk’e bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. Hayırlı uğurlu olmasını da diliyoruz.
Yaşamımızı Hareketli Kılalım ve Bu Hareket Sayesinde İleride Oluşabilecek Hareketsizliğin Getirebileceği Yaşamımızı Kısıtlayan O Hastalıklardan Kurtulmak İçin Bu Gibi Aktivitelerin Yaşamımızın Odak Noktasına Getirelim
Çocuklarımızı bu güzel günde sevindirmemiz gerekiyor. Biz de o şekilde yapıyoruz. Hakikaten Sağlık Bakanlığımızın çok önemli bir projesi var. Sağlıklı beslenme ve hayatımızı yine iyi şekillerde yaşamayla ilgili aktivitelerin devam ettirilmesi, bu manada Sağlık Bakanlığımızın bu projesi çerçevesinde daha önce burada yine Konak Meydanında ve bugün yine burada ve yarın Ödemiş’te olmak üzere tüm ilimiz sathındaki ortaokullarımıza her okuldan iki ya da üç öğrenciye ve başarılı çocuklarımıza ve bu manada hakikaten ihtiyaç sahibi olan çocuklarımızı da gözeterek bu bisikletleri bu defa okullarımıza değil, çocuklarımızın kendilerine vereceğiz örnekleme olarak her okuldan bir ya da iki çocuğumuza. onun için çocuklarımızın da bu güzel günde bu güzel hediye ile birlikte neşe içerisinde olduklarını yüzlerinin güldüklerini görmek bize ayrı bir kıvanç verecektir.
Hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum ve burada ben görüyorum ki çocuklarımızın öğrencilerimizin anne babaları aileleri de burada, onları da kutluyorum böylesine güzel evlatlar yetiştirdikleri için ve evlatlarımızın gelecekte çok daha güzel şartlarda ülkemize milletimize devletimize ailelerimize iyi hayırlı bir evlat olarak ahlaki milli sosyal her türlü değerleriyle bezenmiş bir şekilde yetişmesi adına bundan sonra da hepimiz ülkemizin her bir neferi olarak bu ulvi katkıyı sağlamaya bundan sonra da devam edeceğiz.
Şüphesiz ki son zamanlarda özellikle teknolojinin ileri gitmesiyle birlikte artık hep işimizi oturarak yapma noktasındayız. Dolayısıyla fiziksel aktivite noktasında oldukça geri kaldık. Obezite ve buna bağlı olarak ciddi süreğen hastalıklar ortaya çıktı. Bu manada kalp hastalıları, böbrek hastalıkları ve benzeri diğer hastalıklar işimizi belli bir noktada yapmak ve fiziksel aktivite yani hareket dışı kalmamızdan kaynaklanıyor.
O zaman biz yaşamımızı hayatımızı gerçek manada fiziksel aktivitenin içerisinde tutabilmeliyiz, o zaman ne yapabilmeliyiz. İşe giderken okula giderken evden gezme kastıyla çıktığımızda hakikaten bence yürüme ile birlikte koşma ile birlikte yaş durumumuza göre ama bisiklete binerek de bu aktiviteyi sağlamamız gerekiyor. Bu bisikletler anlam taşıyor yani çocuklarımızı sevindiriyoruz ama burada bir mesaj veriyoruz diyoruz ki biz hayatımızı yaşamımızı hareketli kılalım ve bu hareket sayesinde ileride oluşabilecek hareketsizliğin getirebileceği ve bizi hem sıkıntı içerisine sokabilecek hem devletimizi yükün altına sokabilecek ve yaşamımızı da kısıtlayan o hastalıklardan kurtulmak için bu gibi aktivitelerin içerisine lütfen girelim bunu daha da yaşamımızın odak noktasına getirelim. Hepimiz o noktada bunun bir parçası olmalıyız ve buna mecburuz.
Bir taraftan da bu gibi güzel aktiviteleri yaparken dışarıda alanlarda oluyoruz, çocuklarımıza da ailelerimize de buradan bir kez daha söylemiş olalım; diyoruz ki trafik kurallarına uyalım, sürüş tekniklerini bilelim ve bisiklet yollarından ayrılmayalım. Mümkün olduğu kadar güvenli noktalarda. Sürüş  yapalım. Çünkü ülkemiz, ilimiz de dâhil olmak üzere günden güne gelişiyor, bisiklet yollarının arttığını tanzim edildiğini görüyoruz. Tüm bu tanzim etme çalışmaları devam ederken bisikletlere binerken de bu gibi yerlerde dikkat edeceğiz, kontrollü çıkacağız ve bisiklete binmenin sonrasında da bir acı, elem, keder yaşamayacağız; çocuklarımızı mutlu kılacağız.
Bunu da burada ifade ettikten sonra tekraren bu güzel bisiklet dağıtım töreninin tüm çocuklarımıza halkımıza ailelerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu projede emeği geçen başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere İl Halk Sağlığı Müdürlüğümüze ve sağlık çalışanlarına bu güzel katkılarından dolayı teşekkürlerimi şükranlarımı sunuyorum. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.
Protokol konuşmaları ve bisiklet dağıtım töreninin ardından Vali Toprak, çocuklarla beraber bisiklete bindi.

Etiketler: / / / / / / / / /

Sürekli’den MÜSİAD’a Ziyaret
AK Parti İzmir İl Başkanı Av. Kerem Ali Sürekli, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Başkanı Bilal Saygılı ve...
“Birlikte Yürüyelim”
İzmir Büyükşehir Belediyesi, birçok kentle aynı zamanda Avrupa Hareketlilik Haftası’nı kutluyor. Teması “Birlikte Yürüyelim” olan hafta boyunca bazı sokak ve...
“Kozak yaylasındaki verim artırılacak”
Kozak Yaylası’nın turizme kazandırılması amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Bergama Kozak Yaylası Festivali’nde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,...
İEF’de “İzmir” buluşması
Her yıl düzenlendiği dönemlerde kente büyük bir hareket katan İzmir Enternasyonal Fuarı, İzmir’e ışık tutan kitap yazarlarını Yüz Yüze Sohbetler...
EÜ’de bilim sanatla buluşuyor
Ege Üniversitesi Merkezi Araştırma Test ve Analiz Laboratuvarı Uygulama ve Araştırıma Merkezi (EGE MATAL), çalışmalar esnasında yakalanan görüntülerin yer alacağı...
Basketbol sahaları gençleri spora teşvik edecek
Türkiye’nin tek entegre petrokimya tesisi olan Petkim, faaliyette bulunduğu bölgede, spor ve eğitim alanında yaptığı yatırımlarla da destek veriyor. Bu...
Büyükşehir’den destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi birçok okulda yenileme ve tadilat çalışmaları yaparak, öğrencilerin 2019-2020 eğitim öğretim yılına daha temiz ve güvenli bir...
Soyer’e sosyal medya ödülü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Sosyal Medyayı En Etkin Kullanan Siyasetçi” ödülüne layık görüldü. Ödül töreninde konuşan Başkan Soyer,...
Genç tasarımcılardan profesyonel defile
Hazır Giyim sektörünün buluşma noktası olan ve profesyonellerin merakla takip ettiği fuarların başında gelen Fashion Prime – Tekstil, Hazır Giyim...
İzmir yeni yaşını fuarda kutladı
İzmir’in kurtuluşunun 97’nci yıldönümü heyecanı tüm kenti sardı. Zafer coşkusunu yaşamak isteyen yüz binler, meydanlardaki kutlamaların ardından İzmir Enternasyonal Fuarı’na...
Gelişmelerin Takipçisi Olacağız
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İzmir’in Karaburun ilçesi Yaylaköy mahallesinde LODOS Elektrik Üretim A.Ş tarafından yapılmak istenen RES projesine tepki...
“Bu tablo İzmir’e bayram yaşattı”
İzmir ormanlarının küllerinden yeniden doğması için dün düzenlenen “Orman İzmir” dayanışma konserine on binlerce kişi katıldı. Kültürpark, İzmir’in tarihinde gördüğü...
İzmir’de fener alayı coşkusu
İzmir’in kurtuluş günü 9 Eylül kentte büyük bir coşkuyla kutlandı. Binlerce İzmirli bayrağını alarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dün akşam saatinde...
Yelkenleri doldurma zamanı
İzmir Körfezi 27-29 Eylül tarihlerinde bir kez daha yelken yarışlarıyla şenlenecek. Tüm deniz tutkunlarını İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Arkas işbirliğiyle düzenlediği...
Batur, 9 Eylül Coşkusunu Fuara Taşıdı
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 9 Eylül coşkusunu 88. İzmir Enternasyonal Fuarı’na taşıyarak, belediyenin standını ziyaret eden herkese birer Türk...
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ