Türkiye'nin tek okunacak haber sitesi. OKUNUR HABER -
$ DOLAR → Alış: / Satış:
€ EURO → Alış: / Satış:

Türkiye’nin İlk Sağlık ve Kardeşlik Festivali

Türkiye’nin İlk Sağlık ve Kardeşlik Festivali
  • 1.043 kez okundu
İzmir Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğince halkı bilinçlendirmek amacıyla sağlık ve kardeşlik teması ile gerçekleştirilen ve bir ilk olma özelliğini de taşıyan “Kardeşçe ve Sağlıklı Bir Türkiye İçin” adlı festival, İzmir’de Vali Toprak’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
Sağlık alanında farkındalık oluşturmak ve halkı bilinçlendirmek amacıyla hayata geçirilen festival, Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na kadar yapılan kortej yürüyüşüyle başladı.
Düzenlenen Sağlık ve Kardeşlik Festivaline; İzmir Valisi Mustafa Toprak, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, İzmir Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Prof Dr. Behzat Özkan, İl Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu, Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Bediha Salnur, sağlık çalışanları yetkilileri ve birçok vatandaş katıldı.
Yürüyüş İle Adeta Fabrika Ayarlarımıza Geri Döndük
Kortej yürüyüşünün ardından Vali Toprak; “Bu güzel etkinliğin, festivalin ilimize, sağlık camiamıza ve insanlığa hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz. Hakikaten iyi ki bugün bu festival yapılıyor ve iyi ki ben de tüm arkadaşlarımızla birlikte buradayım. Gerçekten çok mutluyum. Alana girer girmez sağlıklı kalma adına büyük bir heyecanla bir yürüyüş yaptık ve o yürüyüşle birlikte kendi fabrika ayarlarımıza da dönmüş oluyoruz.
Hakikaten Sağlık Bakanlığımızın yürütmekte olduğu sağlıklı beslenme, sağlıklı yaşam, sağlıklı kalma ile ilgili ortaya çıkarılan bu projelerin ve bu projeler kapsamında yürütülen çalışılmaların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu vesile ile Sağlık Bakanlığımıza ve ilimizdeki tüm sağlık birimlerimize, Genel Sekreterliğimizle birlikte teşekkürlerimi sunuyor, tüm sağlık çalışanlarımızı kutluyorum.
Şüphesiz ki sosyal devlet olmanın amacı; vatandaşlarımızı fiziksel ve ruhsal manada iyi bir şekilde yaşatabilmektir. Bu bağlamda, Sağlık Bakanlığımız ve bağlı tüm üniteler ile de insanlarımızın başta sağlık ve sıhhat içerisinde ömürlerini devam ettirebilmeleri noktasında tüm imkânları Sağlık Bakanlığımızla birlikte seferber ediyoruz ve tüm sağlık çalışanlarımızla da o iyi geliştirilmiş sağlık altyapısı içerisinde insanlarımıza hizmet etmeye devam ediyoruz. Evet, tüm bu güzellikler içerisinde Allah Devletimizi ve Milletimizi var etsin diyoruz. Allah bir sıkıntı, kaza, bela vermesin.
Hem Sağlıklı Olacağız, Hem Kardeşçe Yaşayacağız
Devletimizin sağlık hizmetleri bağlamında imkânları da tüm vatandaşlarımıza erişilebilir ve ulaşılabilir bir şekilde devletimizin tüm diğer hizmet alanlarında olduğu gibi vatandaşlarımıza ulaşacaktır. Tüm bunlarla birlikte sağlık alanı gerçekten çok önemli. Diyoruz ki; Allah sağlıklı kılsın, sağlık konusunda bir eksiklik vermesin. O manada tüm imkânlarla birlikte vatandaşlarımızın da sağlık bilincine, sağlıklı yaşama bilincine sahip olmaları gerekiyor. Hepimiz de bir vatandaş ve birey olduğumuza göre hepimizin bu anlamda sağlığımıza ve sağlıklı kalma adına yapmamız gereken, dikkat etmemiz gereken hususlara da hakikaten hayatımızın içerisinde yön vermek durumundayız.
Sağlıklı da olsak huzurumuz, varlığımız, kardeşliğimiz, birliğimiz, beraberliğimiz, bütünlüğümüz yoksa sağlıklı olmanın da bir anlamı yok. Dolayısıyla hem sağlıklı olacağız, hem kardeşçe yaşayacağız, hem de Türkiye Cumhuriyeti Devletini ilelebet payidar kılma adına 78 milyonumuzla birlikte kardeşlik naraları ve çığlıkları atarak vicdanımızla, ahlakımızla, çevremizle, komşumuzla, bulunduğumuz ilçeyle, illerle bölgemizle, mahallelimizle, çalışanlarımızla yaşayacağız.
Eğer buna dikkat edebiliyorsak evet, o zaman esas sağlıklı kalmak o’dur. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin sağlıklı bir şekilde ilelebet, payidar kalacak şekilde var olması adına kardeşçe yaşamda bulunalım. Dolayısıyla tüm sıkıntılı günlerimize rağmen Devletimizin, Hükümetin, Bakanlıklarımızın ve İzmir özelinde de Genel Sekreterliklerimizin, Halk Sağlığı Müdürlüğümüzün, İl Sağlık Müdürlüğümüzün, tüm Başhekimlerimizin ve sağlık camiasında çalışan tüm arkadaşlarımızın dikkat ve ilgisi ile hastanelerimizde ve sağlık birimlerimizde sağlıklı yaşam adına, tedavi ve teşhis adına, dikkat ve ilgi adına ihtimamla her türlü katkı sağlanıyor.
Bulunduğumuz Yerde Dünyayı Yönetiyoruz, Ülkeyi Yönetiyoruz, İlimizi Yönetiyoruz Ama Sağlığımızı da Aynı Anda Yürütmemiz Gerekiyor
Bir taraftan da hakikaten bu güzel bilinci bu gibi katkılarla, hareketlerle birlikte yaşayarak hayatımızı da daha güzel kılacağız. Yakın bir zaman içerisinde sizler de izliyorsunuz, özellikle çocuklarımızı okullarda bisikletli hayata kazandırmak adına bisikletler dağıtılıyor. Bunlar gerek okullarda kullanılmak üzere çocuklarımıza dağıtılıyor, gerekse kurumlarımıza veriliyor. Bunu anlamı şudur; biz yeni bir çağda yaşıyoruz. Küresel değişim ve dönüşümler başımızı adeta döndürüyor. Bulunduğumuz yerde dünyayı yönetiyoruz, ülkeyi yönetiyoruz, ilimizi yönetiyoruz ama sağlığımızı da aynı anda yürütmemiz gerekiyor.
Her türlü teknolojik imkân olabilir, her şeyi bulunduğumuz yerden yönetebiliriz ama sağlığımızı da iyi kılma adına hareketli ve fiziksel yaşamın içinde olmamız gerekiyor. O anlamda bisiklet binerek, yürüyüş yaparak, eğer ki sağlığımız el veriyorsa koşu yaparak ve diğer sağlıklı kalma adına fiziksel aktiviteleri iyi bir şekilde gerçekleştirerek o sağlıklı yaşam adına, sağlıklı hayatımızı devam ettirme adına da tüm güzellikleri hep birlikte yaşamış olacağız.
Ben tekrar Sağlık Bakanlığımıza, İzmir Güney Bölgesi Kamu Hastaneleri Genel Sekreterimize, İzmir Kuzey Bölgesi Kamu Hastaneleri Genel Sekreterimize, Halk Sağlığı Müdürlüğümüze ve Müdürümüze, Sağlık İl Müdürlüğümüze ve Müdürümüze, Hastane Başhekimlerimize ve ezcümle tüm sağlık camiamızla birlikte güzelliklere, farkındalıklara konu olan tüm İzmir halkına şükran duygularımı sunuyor, bu güzel festivalin anlamlı, ülkemizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine, bütünlüğüne, hayırlar ve uğurlar getirmesini diliyorum.
Bu Ülke Bu Hale Kolay Gelmedi
Son söz olarak da ülkemizin varlığı ve bağımsızlığı noktasında bu ülke bu hale kolay gelmedi. İstiklalimizde, Kurtuluş Savaşımızda, tüm Milli Mücadele’de önemli canlarımızı yitirdik, şehitlerimizi verdik. Şehitlerimizin akıttığı kanlarla bu aziz, mübarek vatanda yaşıyoruz. Bu vatanın bu hale gelmesinde ilk olarak Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizin sonsuz emekleri, özverileri var.
Topraklarımızın her bir metrekaresinde şehitlerimizin kanları var. Dolayısıyla bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da ülkemizin bir ve beraber olarak, bütünlük içerisinde, tüm insanlarımızın sağlığı, kardeşliği, bütünlüğü içerisinde, Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkarak, ilelebet payidar kalacak şekilde tüm insanlarımızla birlikte güzellikleri yaşayarak gideceğiz.
Bu vesile ile bu güzellikler için hem yaşatanlara bir kez daha şükran duygularımı sunuyorum, hem de dün olduğu gibi, dünden önce de hayatlarını bu vatana, topraklara kanlarını döken aziz şehitlerimizin ruhuna, mukaddesatına bir kez daha buradan, Gündoğdu Meydanı’ndan rahmet diliyor, sabırlar diliyorum.
Ailelerine, ülkemize baş sağlığı diliyorum. Biz birliğimizi ve beraberliğimizi bozmadığımız sürece, birbirimizi anlayarak ve dinleyerek, bir bütün halinde ülkemizin değerleriyle, Anayasamızla kanunlarımızla, tüm değerleriyle, milli, manevi değerlerimizle birlikte birbirimize sarıldığımız sürece Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz 78 milyonuyla birlikte sonsuza dek payidar kalacaktır. Allah birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi bozmasın. Allah’a emanet olun. Hepinize teşekkür ediyor, saygıyla selamlıyorum. “ dedi.
Vali Toprak, “Kardeşçe ve Sağlıklı Bir Türkiye için” adlı festivale bağlı bulunan hastanelerin kurmuş olduğu 16 standı, Halk Sağlığı tarafından kurulan 1 standı ve 112 Acil’in 1 standı olmak üzere toplamda 18 standı tek tek gezdi.
Festival Alanında, İZKOD(İzmir Klasik Otomobilciler Derneği) yönetimi tarafından sergilenen klasik otomobiller, Kahramanlar Mustafa Öğütveren İlkokulu Çocuk Dans Topluluğunun “Dünyanın Renkleri” dans gösterisi ve Toprak Kardeşler’in konseri büyük ilgi gördü.
Katılımcılara diş macunu ve diş fırçasının yanı sıra süt, ayran, şapka, balon, ağaç fidesi, çiçek, meyve, kurabiye dağıtıldı. Ayrıca isteyen vatandaşların kan şekerine de bakıldı.
Sürekli’den MÜSİAD’a Ziyaret
AK Parti İzmir İl Başkanı Av. Kerem Ali Sürekli, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Başkanı Bilal Saygılı ve...
“Birlikte Yürüyelim”
İzmir Büyükşehir Belediyesi, birçok kentle aynı zamanda Avrupa Hareketlilik Haftası’nı kutluyor. Teması “Birlikte Yürüyelim” olan hafta boyunca bazı sokak ve...
“Kozak yaylasındaki verim artırılacak”
Kozak Yaylası’nın turizme kazandırılması amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Bergama Kozak Yaylası Festivali’nde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,...
İEF’de “İzmir” buluşması
Her yıl düzenlendiği dönemlerde kente büyük bir hareket katan İzmir Enternasyonal Fuarı, İzmir’e ışık tutan kitap yazarlarını Yüz Yüze Sohbetler...
EÜ’de bilim sanatla buluşuyor
Ege Üniversitesi Merkezi Araştırma Test ve Analiz Laboratuvarı Uygulama ve Araştırıma Merkezi (EGE MATAL), çalışmalar esnasında yakalanan görüntülerin yer alacağı...
Basketbol sahaları gençleri spora teşvik edecek
Türkiye’nin tek entegre petrokimya tesisi olan Petkim, faaliyette bulunduğu bölgede, spor ve eğitim alanında yaptığı yatırımlarla da destek veriyor. Bu...
Büyükşehir’den destek
İzmir Büyükşehir Belediyesi birçok okulda yenileme ve tadilat çalışmaları yaparak, öğrencilerin 2019-2020 eğitim öğretim yılına daha temiz ve güvenli bir...
Soyer’e sosyal medya ödülü
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Sosyal Medyayı En Etkin Kullanan Siyasetçi” ödülüne layık görüldü. Ödül töreninde konuşan Başkan Soyer,...
Genç tasarımcılardan profesyonel defile
Hazır Giyim sektörünün buluşma noktası olan ve profesyonellerin merakla takip ettiği fuarların başında gelen Fashion Prime – Tekstil, Hazır Giyim...
İzmir yeni yaşını fuarda kutladı
İzmir’in kurtuluşunun 97’nci yıldönümü heyecanı tüm kenti sardı. Zafer coşkusunu yaşamak isteyen yüz binler, meydanlardaki kutlamaların ardından İzmir Enternasyonal Fuarı’na...
Gelişmelerin Takipçisi Olacağız
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İzmir’in Karaburun ilçesi Yaylaköy mahallesinde LODOS Elektrik Üretim A.Ş tarafından yapılmak istenen RES projesine tepki...
“Bu tablo İzmir’e bayram yaşattı”
İzmir ormanlarının küllerinden yeniden doğması için dün düzenlenen “Orman İzmir” dayanışma konserine on binlerce kişi katıldı. Kültürpark, İzmir’in tarihinde gördüğü...
İzmir’de fener alayı coşkusu
İzmir’in kurtuluş günü 9 Eylül kentte büyük bir coşkuyla kutlandı. Binlerce İzmirli bayrağını alarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dün akşam saatinde...
Yelkenleri doldurma zamanı
İzmir Körfezi 27-29 Eylül tarihlerinde bir kez daha yelken yarışlarıyla şenlenecek. Tüm deniz tutkunlarını İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Arkas işbirliğiyle düzenlediği...
Batur, 9 Eylül Coşkusunu Fuara Taşıdı
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, 9 Eylül coşkusunu 88. İzmir Enternasyonal Fuarı’na taşıyarak, belediyenin standını ziyaret eden herkese birer Türk...
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ